Szef kuchni poleca:


Gira z Łazarza
Golonka pieczona w piwie, podana z pieczonymi ziemniakami oraz kapustą zasmażaną
Pork knuckle roasted in beer, served with baked potatos and sauerkraut
In Bier gebackene Schweinshachse mit Bratkartoffeln und gebratenem Sauerkraut serviert
25,00 zł
Karbonada prosto od bambra
Tradycyjny schabowy smażony na smalcu, podany z pyrami gotowanymi z gzikiem oraz kapustą zasmażaną
Traditional polish pork chop fried in lard, served with potatoes with cottage cheese and sauerkraut
Traditionelles in Schmalz gebratenes Schweinekotelett mit gekochten Kartoffeln, Quark mit Sahne und Schnittlauch und gebratenem Sauerkraut serviert
25,00 zł
Żeberka rodem z Wielkiej
Delikatne żeberka wieprzowe podane w aromatycznym sosie z nutką suszonych śliwek, pyrami oraz zasmażaną kapustą kiszoną
Delicious pork ribs served in aromatic sauce with prune, potatoes and sauerkraut
Zarte Schweinerippchen in aromatischer Soße mit ein kleines bisschen von Dörrpflaumen, mit Kartoffeln und gebratenem Sauerkraut serviert
29,00 zł
Polędwiczka ze świni wielkopolskiej
Grillowana w plastrach aromatycznego boczku polędwiczka wieprzowa podana z pyrami w łupinach z gzikiem oraz sałatką ze świeżych warzyw z sosem sałatkowym
Pork tenderloin grilled with bacon served with potatoes with cottage cheese and fresh vegetable salad with salad dressing
In Speckscheiben gegrillte Schweinelende mit Kartoffeln mit Schale, Quark mit Sahne und Schnittlauch und frischem Gemüsesalatmit Salatsoße serviert
32,00 zł