Szef kuchni poleca:


Gira z Łazarza
Golonka pieczona w piwie, podana z kopytkami oraz kapustą zasmażaną
Pork knuckle roasted in beer, served with potato dumplings and sauerkraut
In Bier gebackene Schweinshachse mit Kartoffelmehl-Klößchen und gebratenem Sauerkraut serviert
25,00 zł
Schabowy prosto od bambra
Tradycyjny schabowy smażony na smalcu, podany z pyrami gotowanymi z gzikiem oraz kapustą zasmażaną
Traditional polish pork chop fried in lard, served with potatoes with cottage cheese and sauerkraut
Traditionelles in Schmalz gebratenes Schweinekotelett mit gekochten Kartoffeln, Quark mit Sahne und Schnittlauch und gebratenem Sauerkraut serviert
25,00 zł
Policzki wieprzowe
Delikatne policzki wieprzowe podane w sosie własnym na puree z selera i brokułami i czerwoną cebulką
Delicious pork cheeks served in gravy on celery puree and broccolie and red onion
Zarte Schweinewangen in aromatischer Soße, Selleriepuree, Brokkoli und rot Zwiebel
29,00 zł
Polędwiczka ze świni wielkopolskiej
Grillowana z plastrami aromatycznego boczku polędwiczka wieprzowa podana z puree, sosem z suszonych śliwek oraz surówką
Pork tenderloin grilled with bacon served mashed potatoes, prune sauce and salad
Mit Speckscheiben gegrillte Schweinelende mit Kartoffelpüree, Getrockneten pflaumen Soße und Salat
32,00 zł