Na dobry początek | Starters | Vorspeisen


Śledź w śmietanie
Z nutką wielkopolskich jabłek
Herring in sour cream with regional apples
Sahnehering mit ein bisschen großpolnischen Äpfeln
8,00 zł
Bigos podany z pieczywem
Polish bigos with crusty bread
Polnisches Bigos mit knusprigem Brot
12,00 zł
Pyry z gzikiem
Ziemniaki gotowane w łupinach podawane z gzikiem
Boiled potatoes with cottage cheese
Mit Schale gekochte Kartoffeln mit Quark mit Sahne und Schnittlauch
14,00 zł
Deska wędlin i serów wielkopolskich
Selection of regional meats and cheeses
Großpolnische Wurst- und Käseplatte
32,00 zł
Tatar Poznański
Siekana wołowina podana z marynowanymi grzybkami, korniszonem, czerwoną cebulką, żółtkiem oraz pieczywem
Chopped raw beef served with marinated mushrooms, pickle, red onion, egg yolk and bread
Zartes rohes Hackfleisch vom Rind mit marinierten Pilzen, Gewürzgurken, Rotzwiebel, Eigelb und Brötchen
28,00 zł